miercuri, 25 aprilie 2012

...Femeia capricorn...


“5 am spus? 5 sa fie!”
Tine minte ora de intalnire daca vrei sa o mai vezi a doua oara! Nu prinzi din zbor femei ca ea! Si asta nu pentru ca de obicei “vaneaza” la sol, ci pentru ca nu oricine are nas de ea. Tot timpul serioasa, cu un fler extraordinar, ea este capabila sa duca totul la bun sfarsit fara sa se planga o clipa. In niciun caz nascuta pentru munci inutile, ea poate depune un efort sisific pana ce isi atinge obiectivul. De acolo, din fruntea ierarhiei unde ajunge adesea, nu o mai ai nimeni. Si asta pentru ca pasii marunti sunt tehnica ei, iar darzenia si inteligenta armele pe care nu le pierde vreodata. Daca o vei cunoaste, vei crede ca este prototipul omului de succes. Chit ca nu o vei putea copia in veci!
Structura corporala:
Daca in copilarie parea o doamna batrana, cu gesturi greoaie, pe masura ce inainteaza in varsta intinereste. Se va transforma incet intr-o femeie cu aer tineresc si nu va pierde bujorii din obrajori nici macar atunci cand celelalte femei ii inlocuiesc cu make-up.
De obicei are o structura plapanda, dar puterea ei vine din interior si rezistenta in fata problemelor de sanatate este mult mai mare ca la alte semne.
Este destul de slaba, iar inaltimea peste medie o pastreaza frumoasa pana tarziu. Frumusetea fizica este perfect pusa in evidenta de o anumita timiditate care paleste cu varsta, lasand-o sa infloreasca vizibil. Neincrederea in sine ii poate afecta si imaginea despre sine, dar manierele, bunul gust pe care il are in materie de haine si gratia gesturilor o transforma intr-o doamna ce provoaca la descoperire. Doar barbatii adevarati se simt capabili sa-i dea curs!
Structura psihica:
Nu e deloc usor sa ajungi in mintea unei femei Capricorn! Draguta, manierata, isi poarta etichetele cu gratie. Ce e dincolo de acest aer sobru, care te poate intimida la prima vedere? O femeie extraordinara! Desi adesea se zice ca femeile Capricorn sunt nascute pentru cariera, multe dintre ele simt frumusetea artei. Unele se ocupa de mecenat, altele au curajul sa cante pe scena. Sunt capabile de orice daca exista pasiune. Si ele au curajul si darzenia de a-si urma pasiunea. Bineinteles, nu pe burta goala! O femeie Capricorn stie ca visele si talentul nu se nasc din praf de stele. Daca viata (destul de grea, adesea) nu i-a dat o familie foarte instarita, ea va face tot posibilul sa isi achizitioneze banii necesari unui trai imbelsugat. Apoi, cand altii se gandesc la pensie si la cat de greu le va fi sa faca rost de bani pentru medicamente, ea va calcula ce cursuri de dans sau scrima sau actorie va face. Varsta o face mai tanara, mai frumoasa, mai deschisa spre alte sfere ale vietii decat cea materiala.
Este o carierista, ajunge intotdauna acolo unde isi propune, dar nu calcand pe cadavre. Tot ce are merita si nu are putin deloc. Nu te teme: cariera nu o scapa de familie. Traditionalista, iubeste familia si intotdeauna le va purta respect celor care i-au dat viata.
Viata amoroasa:
Adesea se lauda ca nu crede in dragoste. Adesea nu crede in dragsote, dar poate avea multe relatii ca pe afaceri profitabile. Cand lasa jos garda de fier a interesului financiar, poate simti multa pasiune. Nu va scrie epistole de amor cu un “la revedere” incarcat de inimioare si buze rujate, dar va arata cata iubire poate sa ofere prin tot ce face. Desigur, doar un om special poate observa toate tipurile de “te iubesc” pe care stie sa le spuna fara cuvinte.
Adesea neincrezatoare, ea intra greu in febra pasiunii. Teama de a fi vulnerabila o pastreaza rece si chiar daca sufera, nu va declara niciodata. Este puternica si prefera sa ramana o stanca decat sa se topeasca o noapte in bratele cuiva si a doua zi sa nu mai stie de unde sa se adune. Poate suferi mult, adesea si o viata intreaga pentru un barbat, dar nu iarta si nu uita atunci cand este ranita.
Daca ai descoperit-o, esti un barbat cu adevarat special. In schimbul fidelitatii tale, vei avea tot ce iti doresti: iubire, grija, model. Fie ca va ramane acasa pentru a-ti creste copiii (da, iubirea o poapte transforma in femeia de casa), fie ca va munci la 2 job-uri ca sa te ajute sa iti platesti facultatea pentru ca ai convins-o ca iti place si poti adue mai multi bani in casa, ea ti se poate dedica cu totul.
In plus, trebuie sa ai cultul familiei. Cinele se respecta, week-endurile la fel, nu mai zic de traditii. Ce conteaza ca etsi alergic la carnea de miel daca e Paste si ea face cel mai bun drob? A! Era sa uit: iubeste-i familia! Cand o iei de nevasta te casatoresti cu toate neamurile ei. Nu te speria, de obicei sunt oameni deosebiti, doar nu iesea o vita asa nobila din ceva porcesc! Si ea va raspunde la fel, desigur. Poate ca voi sunteti Adam si Eva, doar toata lumea va este draga!

3 comentarii:

  1. Daca ar fi sa ma mai nasc o data ....si inca o data ...si inca o data .... tot femeie capricorn mi-as dori sa fiu!Ma regasesc in totalitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) ... sa ne fie de bine, si cine ne place, sa ne placa asa capricorni cum suntem...
    !

    RăspundețiȘtergere