miercuri, 23 mai 2012

...Citat adevarat...

"Unii tac pentru că visează o elocinţă mai profundă decât a cuvintelor.
 În schimb, alţii tac pentru că nu mai vor să spună nimic.
 Pentru că nu mai cred în nimic.
 Nu mai cred în dragoste şi se hotărăsc să nu-i mai pronunţe numele,
 nu mai cred în fericire şi se hotărăsc să uite de ea."
 (Octavian Paler)

9 comentarii:

  1. da de ce sa nu mai creada in dragoste?

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubirea, un univers in care pasiunea si dragostea danseaza cel mai frumos vals, acompaniate de speranta.

    Tu inima franta,
    Te rog nu dispera,
    Sunt convins ca acolo,
    Cineva te vrea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Putini oameni au capacitatea de a fi indeajuns de inteligenti sa cunoasca cu adevarat dragostea,sa iubeasca un suflet care a plans si care acum stie sa zambeasca si sa se bucure de fiecare clipa petrecuta alaturi de persoana draga, pt ca cele mai frumoase clipe in viata sunt acelea cand ti se opreste respiratia pt ca sufletul tau pereche te strange in brate ori te tine de mana.Pe aceste relatii ar trebui sa fim invidiosi,Aceste relatii ar trebui sa le pretuim sa le apreciem si sa ni le dorim,pt ca va veni odata un moment in viata cand doar amintirile acestea iti vor mai ramane si doar ele vor mai conta..!!! Doar ele te vor mai tine puternic si fericit.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Cuvintele capata intelesuri nebanuite atunci când doua suflete prefera tacerea pentru
    a ramâne curate,de teama sa nu se murdareasca cu vorbe fara rost ,
    preferând sa se iubeasca in aurul tacerii!"

    RăspundețiȘtergere
  5. “Este imposibil să nu însemne asta ceea ce face sau zice.” A spus orgoliul. (Fii deschis și nu pune blocaje, pentru că în aceeași situație, doi oameni pot reacționa diferit).
    “Este riscant, pentru că nu vreau să mai sufăr, așa că stau pasiv(ă) și las timpul să decidă, să-mi arate el iubirea.” A spus experienţa de viață. (De ce nu ar gândi la fel sau de ce ai gândi tu așa distructiv? Nu știi ce vrei? Arată ceea ce vrei și obține ceea ce vrei, pentru că suntem atrași de cei care iau atitudine)
    “Este inutil, pentru că toți/toate sunt la fel.” A spus rațiunea; (Atunci ce sens mai are viața ta? Dă-te bătut, că e mai simplu).
    “Încearcă, pentru că doar așa te vei bucura de viață și vei avea mult mai multe momente frumoase în viață, oricât de scurte ar fi momentele. Gândește-te că orice început are sfârșit, așa că bucură-te de cât a mai rămas până apare sfârșitul.” A şoptit inima.

    Nu uita: Încetează să mai judeci acțiunile oamenilor, încearcă să le înțelegi. Altfel ce sens are să faci ceva, doar pentru a fi gigi contră? Așa cum tu vei să fii acceptat(ă) și înțeleasă, comportă-te cu oamenii așa cum vrei ca ei să se poarte cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. "De ce aș fi caldă cu un om rece?
    De ce aș iubi un om care nu mă iubește?
    De ce aș avea timp pentru un om care nu are timp pentru mine?
    De ce aș aștepta pe cineva care nu își dorește să vină?
    De ce aș căuta apropierea de un om care nu mă dorește?
    De ce aș fi sinceră cu un om nesincer?
    De ce aș fi deschisă cu un om introvertit?
    De ce aș fi bună cu un om rău?
    De ce aș fi prietenă cu un om care se poartă ca un străin?
    De ce aș fi veselă lângă un om trist și posomorât?
    De ce aș fi încrezătoare cu un om pesimist?
    De ce aș avea așteptări de la un om care nu are nimic de oferit?
    Mi-a trebuit ceva timp ca să învăț că a aștepta după alții înseamnă a amâna să trăiesc. Să amân pentru când? Nu am tot timpul din lume, ci doar o viață, la fel ca fiecare și la fel ca aceia care cred că trebuie să aștept după ei.
    Nu mai aștept după cei care nu sunt capabili să mă cunoască. Nu mai aștept după cei care refuză să mă înțeleagă. Nu mai aștept după cei care nu au timp pentru mine. Și nu mai aștept după cei care nu mă prețuiesc și nu mă iubesc așa cum merit.
    Viața, nu este limitată la un număr fix de prieteni. Nici la un singur suflet pereche.
    Așadar, n-am timp să aștept..."

    RăspundețiȘtergere
  7. "Nimeni nu este suficient de bogat pentru a-și cumpăra timp.
    Cu toate acestea ne irosim timpul în mod inutil, de parcă am fi nemuritori.
    Amânăm să facem lucruri care ne plac. Să fim alături de oameni pe care-i iubim.
    Amânăm să ne cerem iertare, să căutăm împăcare și apropiere.
    Amânăm să trăim. Amânăm să încercam, să credem, să fim fericiți, să iubim…
    Oamenii iti iau totul. Chiar si aceia carora tu le-ai dat totul. Fac asta fara nicio explicatie, fara regrete si fara mila, urmandu-si propriile interese.
    Te lasa fara nimic, intr-o zi in care viata ta era linistita si frumoasa, in care aveai in fata ta un viitor frumos. Iti iau planurile, linistea, dragostea. Si pleaca. Ramai fara absolut nimic. Ramai doar cu tine si cu un suflet ranit, cu indoiala, cu neincredere, cu regrete. Si cu o valiza plina de vise irosite.
    Mergi mai departe. Arunca din valiza dezamagirile si pune in locul lor visele frumoase, sperantele si dragostea. Daca nu zaresti nimic inainte, urca pe valiza si vezi ce te asteapta in zare. Viata a pregatit ceva mai bun pentru tine.
    Mergi inainte!
    Vine o zi in care realizezi ca ai trait mai mult pentru altii si ai uitat sa traiesti pentru tine. Ca ai renuntat la tine, din dragoste si generozitate, dorindu-ti sa-i vezi pe altii fericiti. Uneori ajungi sa faci atatea compromisuri, incat iti pierzi propria identitate. Nu mai traiesti dupa placul tau si nu mai pui nevoile tale pe primul loc. Nu mai traiesti viata ta, ci traiesti viata altora.
    Si vine o zi, in care realizezi ca tot ce ai facut a fost degeaba, pentru ca ceilalti nu au apreciat nimic din ceea ce ai facut pentru ei. Se poarta de parca ai fi un nimeni caruia nu ii datoreaza nimic, nici macar respect si consideratie. In egoismul lor, au fost prea orbi ca sa vada ca tu ai sacrificat si ai renuntat la ceea ce erai, de dragul lor. Unii au impresia ca viata lor e a lor si e importanta, iar viata altora e tot a lor si o merita. Acestia cred ca li se cuvine totul si ca nu datoreaza nimic in schimb.
    Sper ca vine o zi, in care fiecare va realiza, cum, pentru cine si viata cui o traieste.
    Traieste-ti viata ta. Ai o singura viata. Nu mai multe pentru a trai pentru fiecare in parte."

    RăspundețiȘtergere
  8. "Ce astepti?
    Daca nu esti fericit, ce astepti? Sa vina cineva sa iti aduca fericirea la usa?
    De ce nu iti iei soarta in maini? De ce ii lasi pe altii sa decida asupra fericirii tale?
    De ce nu te desprinzi de omul, de locul, sau de conjunctura, care iti umbreste fericirea?
    De ce faci compromisuri, de ce renunti, de ce te abandonezi, de ce te pierzi? De ce persisti in greseli, de ce incapatanarea asta de a stagna, de a te limita, de a-ti lua dreptul la fericire? De ce amani? Nu esti legat, iar barierele exista numai in mintea ta! Ai impresia ca mai ai o viata de rezerva, pe care sa o traiesti asa cum ti-ai dori?
    Ai impresia ca vei primi inapoi sacrificiile pe care le-ai facut? Ai impresia ca ti se vor recunoaste meritele? Ai impresia ca merita cineva sa iti sacrifici viata?
    NU, nu e prea tarziu, nu esti prea batran, meriti sa fii fericit si vei reusi!
    Ce astepti? Ziua X? Curaj? Conjunctura favorabila? Oameni care sa te ajute?
    Tot ceea ce iti trebuie pentru un nou inceput este in tine: inima ta. Nu fii las si indrazneste sa pornesti pe un drum nou, necunoscut.
    Cauta fericirea, pentru ca ea nu te va cauta pe tine.
    Deci, ce astepti?"

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, ai dreptate, stii n-o mai pronunta, cum e si viata asta, am citit comentariile si... as fi zis omu asta vrea, chiar crede... dar n-a trecut o viata si...uite ca atunci cand unul moare altul ar trebui sa traiasca, dar daca vor muri amandoi? Daca n-are nici unul putere pentru o minune?

    RăspundețiȘtergere