joi, 28 iunie 2012

UN AMORE- MARIA-NATZIONALE

"Ori de câte ori întâlnim iubirea pură fără condiţii, ceva din sufletele noastre se schimbă. E ca şi cum încă o floare ar înflori pe tija cu multe inflorescenţe a sufletului nostru. Cum este să iubeşti fără condiţii? Să nu ai aşteptări, adică orice ar face acea fiinţă să înţelegi, din perspectiva ei -- poate că ceva ce te surprinde să-i fi fost provocat de o frică, de o durere veche, de un fel de a reacţiona ce nu corespunde cu tiparele tale, de o nelinişte, de o nevoie, de necunoaşterea de sine. Să continui să o iubeşti indiferent de cum se transformă relaţia voastră, căci iubirea nu este condiţionată nici de limitările fizice ori temporale, nici de constrângeri, de convingeri exterioare. Să te bucuri de iubirea pe care o simţi tu şi să nu condiţionezi ce simţi, de ceea ce simte fiinţa pe care o iubeşti. Iubirea este a ta, este în sufletul tău, nu este ce primeşti de la alţii. Să ştii că iubirea este, a fost şi va fi, numai că uneori sufletul tău nu o poate simţi, nu o poate trăi, din cauza propriilor frici, dureri, suferinţe. Să uiţi tot ce ai învăţat de la cei care nu ştiu cum e să iubească fără condiţii şi ţi-au transmis părerile lor, fricile, durerile, suferinţele, tiparele lor. Să poţi vedea sufletul celuilalt, dincolo de reacţiile minţii lui, de atributele mai puţin plăcute ale personalităţii lui. Să stai în tăcere, fără să ceri, fără să aştepţi nimic, doar să te bucuri că eşti acolo, că împărtăşeşti, că Dumnezeu te binecuvântează cu acea prezenţă, cu acea întâlnire în viaţa ta, cu acel dar. Să nu aştepţi nimic ca recompensă, ca şi cum ţi s-ar cuveni pentru ceea ce simţi, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce eşti. Să te bucuri de nemurirea sentimentului tău de iubire, fiindcă şti că este adevărata bogăţie a sufletului tău. Să trăieşti starea de iubire, starea în care radiezi, emiţi iubire aşa cum o sursă de lumină emite raze. Să ştii că iubirea e totul, e mai presus de orice alt sentiment, oricât de puternic şi de dominant ţi s-ar părea acel sentiment. Să nu judeci, fiindcă iubirea eliberată de condiţii te ajută să priveşti în sufletele oamenilor, să îi vezi aşa cum sunt în realitate, dincolo de măştile ce şi le pun. Să fii iubire, aşa cum sufletul tău este iubire." Sursa Internet

4 comentarii:

  1. Am sa fiu o iubire de parfum, ce se raspandete pana la tine... daca nu ma vrei, sa ma simti, daca nu ma ai, sa ma poti pastra pe tine... si intr.un final, sa mirosim amandoi la fel!

    RăspundețiȘtergere
  2. “FRICA ne înfăşoară corpurile în haine. Dragostea ne permite să stăm goi. Frica înhaţă şi acaparează tot ce avem, dragostea dăruieşte tot ce avem. FRICA îmbrăţişează averi, dragostea îmbrăţişează pe cel iubit. Frica ţine strâns, dragostea dă drumul. Frica înveninează, dragostea mângâie. Frica atacă, DRAGOSTEA iartă.” - Neale Donald Walsch

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-o zi, Platon l-a întrebat pe Socrate, ce este dragostea.

    Socrate i-a răspuns: Du-te pe câmpul din apropiere şi adu-mi cel mai frumos spic de grâu pe care îl vei găsi, dar ţine cont că nu ai voie să faci decât o singură încercare. Platon l-a ascultat fără să crâcnească, şi s-a întors după o vreme fără a aduce nimic cu el.

    Socrate l-a întrebat ce se întâmplase, iar Platon l-a lămurit: Atunci când am intrat în lanuri, am zărit un spic înalt şi frumos, dar m-am gândit că poate voi găsi un altul şi mai maiestos, aşa că am mers mai departe. Am căutat în zadar după aceea, căci nu am aflat nici un alt spic asemenea celui dintâi, aşa că nu ţi-am mai adus vreunul.


    Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2012/07/08/platon-si-socrate/#ixzz20Q1LGkV0

    RăspundețiȘtergere
  4. Socrate i-a spus: Aceasta este dragostea

    RăspundețiȘtergere